Skip to main content
 

Fiat Professional Fiorino

Fiat presenteert de licht vernieuwde Fiorino, de kleine maar succesvolle bestelwagen.

Subtiele wijzigingen

De Italiaanse autofabrikant heeft het exterieur grotendeels intact gelaten. De voorbumper is gewijzigd en is meer in lijn met het nieuwe familiegezicht van Fiat Professional. Compleet nieuw zijn de 15 inch wielen.Het instrumentencluster is uitgerust met nieuwe graphics en permanente achtergrondverlichting. Het dashboard is verder verrijkt met een nieuw opbergvak en het geïntegreerde 5 inch infotainmentsysteem, bestaande uit onder meer radio, Bluetooth-connectiviteit, een USB- en AUX-aansluiting en MP3-speler.

Optioneel leverbaar is de inklapbare passagiersstoel, die dienst kan doen als tafel (half ingeklapt) of plaats kan bieden om extra goederen te vervoeren (volledig ingeklapt).

Motoraanbod : Euro 6 motoren

Het aanbod van motoren bestaat uit twee 1.3 liter MultiJet-dieselmotoren (80 en 95 pk). In combinatie met Comfort-Matic, de gerobotiseerde automatische transmissie, kent de Fiorino een fabrieksopgave van 3,8 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 100 g/km. Zowel de 1.3 liter MultiJet 80 Comfort-Matic als de handgeschakelde versie hebben, in combinatie met de optionele EcoJet-versie, 21% bijtelling. De zuinigere EcoJet-versie beschikt onder meer over een start/stop-systeem en een variabele oliepomp.

Tal van veiligheidssystemen

De Fiorino is leverbaar met tal van veiligheidssystemen, zoals ABS met EBD, ESC met ASR, HBA, Hill Holder, parkeersensoren en voor- en zij-airbags.

Fiorino Adventure

Ten slotte is de Fiorino er ook als Adventure. Deze uitvoering omvat 15 inch wielen met M+S-banden, meer bodemvrijheid, extra bescherming aan weerszijden en voorbumper met skid plate. Daarnaast is de Adventure-variant voorzien van het Traction+-systeem met elektronisch sperdifferentieel, dat de tractie verbetert bij weinig grip.

Meer info over de FIAT Fiorino