Skip to main content

DAF kondigt de Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric aan

Klaar voor de volledig elektrische toekomst

Steeds meer Europese gemeenten kondigen aan dat in de toekomst alleen voertuigen met een nuluitstoot in de stad zullen worden toegestaan. Hierdoor worden volledig elektrische vrachtwagens een must voor transportbedrijven die in steden opereren. De Nieuwe Generatie DAF XD en XF kunnen worden uitgerust met een volledig elektrische PACCAR e-aandrijflijn. Zo kunt u aan nieuwe regelgeving voldoen en bijdragen aan gezondere steden. PACCAR e-aandrijflijnen zijn volledig getest en bieden efficiënte laadsystemen, robuuste elektromotoren en een grote actieradius. Met deze flexibele, hoogwaardige oplossing kunnen volledig elektrisch voertuigen voor distributie en gemeentelijke toepassingen in landelijke omgevingen ook door u worden ingezet.

Ultramoderne elektrische motoren

De geavanceerde DAF XD en XF Electric worden aangedreven door de efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D1 en PACCAR EX-D2 elektromotoren met permanente magneten. Deze leveren vermogens van 170 kW/230 pk tot 350 kW/480 pk. Om deze elektrische voertuigen perfect af te stemmen op uw behoeften en toepassing is er een compleet assortiment accupacks met 2 tot 5 banken beschikbaar. Hierdoor is een ‘bereik met nuluitstoot’ van meer dan 500 kilometer op één acculading mogelijk. Bij een optimale voertuig- en oplaadplanning kunnen de trucks zelfs volledig elektrisch maar liefst 1000 kilometer per dag afleggen.

DC-snelladen standaard,  AC-laden optioneel

De Nieuwe Generatie XD Electric en XF Electric kunnen snel worden opgeladen met vermogens tot 325 kW, waardoor een accupack met 3 banken in iets meer dan 45 minuten van 0 tot 80% van zijn capaciteit kan worden opgeladen. Zelfs de grootste accu kan in minder dan 2 uur volledig worden opgeladen van leeg tot 100%.

Optioneel is er een boordlader met de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) op te laden tot 22 kW. Dit biedt de hoogste flexibiliteit om het voertuig te gebruiken, zelfs in afgelegen gebieden.

Ondersteuning bij uw overgang naar elektrisch rijden

Onze verkopers ondersteunen u met op maat gemaakt verkoopadvies op basis van geavanceerde routesimulatiemodellen, voor een soepele overgang naar e-trucks zonder uitstoot. Bovendien bieden ze operationele ondersteuning via een compleet assortiment premium PACCAR opladers, perfect afgestemd op de nieuwe XD en XF Electric trucks.

Het uitgebreide assortiment omvat vaste oplaadoplossingen met een vermogen tot 50 kW bij gebruik van standaard wisselstroom en tot 350 kW voor ultrasnel opladen met gelijkstroom. Daarnaast zijn er ook mobiele opladers verkrijgbaar, voor maximale flexibiliteit.

Opbouwvriendelijkheid

Dankzij de flexibele en modulaire accupacks op het chassis bieden de Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric een toonaangevende opbouwvriendelijkheid. Accupacks kunnen optimaal worden afgestemd op de toepassing van het voertuig, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor bijvoorbeeld opbouwen voor zijdelings beladen en kraanpoten. Een 650V e-PTO is als optie leverbaar voor het aandrijven van hulpapparatuur, zoals een elektrische koelinstallatie voor transport met temperatuurregeling of een elektro-hydraulische kraan. Hierdoor is er geen aparte generator nodig.