Skip to main content

DAF introduceert de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺

De nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort

Wanneer afmetingen de ruimte krijgen,
gebeurt er iets unieks

 

De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinaties in het leven geroepen om grenzen te verleggen op het gebied van de reductie van emissies (CO2), alsook op het gebied van verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese truckfabrikant die een nieuwe generatie vrachtwagens introduceert met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving, die het resultaat is van de extra vrijheid die de nieuwe regelgeving biedt. De Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zijn toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort.

Groot, groter, grootst

De Nieuwe Generatie DAF  XF, XG en XG+ zijn ontwikkeld voor de lange afstand. Gebruikmakend van de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten kon naast een zeer aerodynamisch ontwerp ook het summum in interieurruimte gecreëerd worden.

De Nieuwe DAF XD luidt de toekomst van distributie in. Tegenwoordig gelden er in groene leefbare steden strenge eisen voor distributievoertuigen. Ze moeten stiller en schoner zijn en kwetsbare weggebruikers beschermen. De stadsvriendelijke nieuwe generatie XD zit boordevol innovaties die dit mogelijk maken en stelt nieuwe normen voor veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort.

XF

De nieuwe norm

Cabinelengte: 2.360 mm
Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
Cabinevolume: 9,73 m³

XG

Een klasse apart

Cabinelengte: 2.690 mm
Stahoogte: 2.025 – 2.075 mm
Cabinevolume: 11,85 m³

XG⁺

Het nieuwe vlaggenschip

Cabinelengte: 2.690 mm
Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
Cabinevolume: 12,50 m³

LED Skylights
Optimale aerodynamica
Luchtinlaat
Stalen bumper
Stijlvolle grille
LED koplampen

Ontwikkelingscriteria

De Nieuwe Generatie DAF trucks zijn ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen als uitgangspunt. Wie de doelstellingen van de Europese Commissie met de nieuwe regelgeving samengevat ziet, heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om te voorspellen op welke vlakken de Nieuwe Generatie DAF trucks zich onderscheidt: voertuigefficiency, veiligheid en chauffeurscomfort zijn van een nieuwe orde.

Efficiëntie van de toekomst

Toonaangevende aerodynamica. Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen. Verder verbeterde systemen die de chauffeur ondersteunen. Lage voertuiggewichten. Samen dragen deze verbeteringen bij aan een ongekende brandstofbesparing tot wel 10%.

Ontdek meer

Veiligheid van de toekomst

Grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand helpen allemaal om een nieuwe norm te stellen voor direct zicht zonder spiegel of camera. En met een robuuste cabineconstructie, optimale ergonomie en slimme functies om het rijden veiliger te maken, zijn onze nieuwe generatie DAF trucks toonaangevend op het gebied van veiligheid.

Ontdek meer

Comfort van de toekomst

Van de aandrijflijn tot de ophanging en van het cabine-interieur tot de stoelen en bedden, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om superieur chauffeurscomfort te bieden. Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met de beste omgeving om te rijden, te ontspannen en te slapen.

Ontdek meer