Skip to main content

Efficiëntie van de toekomst

Tot wel 10% lager brandstofverbruik

Ongeëvenaarde efficiëntie

Met de introductie van de Nieuwe Generatie XF, XG, en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie trucks voor de lange afstand en zet daarmee de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency. Toonaangevende aerodynamica. Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen. Verder verbeterde systemen die de chauffeur ondersteunen. Lage voertuiggewichten. Samen dragen deze verbeteringen bij aan een ongekende brandstofbesparing tot wel 10%.

Uitzonderlijke aerodynamica

Aerodynamische prestaties vormen een hoeksteen van de nieuwe generatie DAF. Na uitgebreide simulaties en proefritten omvat het optimale ontwerp een reeks nieuwe aerodynamische kenmerken. Het resultaat is een extreem lage luchtweerstand door de luchtstromen om, door en onder de truck te geleiden. Al deze kenmerken zorgen voor 19% verbetering van de aerodynamische prestaties, wat leidt tot een lager brandstofverbruik en verbeterde bedrijfsresultaten.

Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen

In de nieuwe DAF XF, XG en XG+ introduceert DAF een nieuwe generatie 10,8 en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Met nog meer koppel en vooral: een groot aantal technische vernieuwingen die de efficiency op een nog hoger plan brengen. Voorbeelden zijn er te over:

  • een nieuw blok en een nieuwe cilinderkop
  • een nieuw design van de injectoren
  • een turbocompressor van een nieuwe generatie

Nabehandeling van uitlaatgassen

De unit voor de nabehandeling van uitlaatgassen (EAS) is nieuw ontworpen om de kortste weg tussen motoruitlaat en EAS-inlaat te realiseren. Zo wordt het verlies aan temperatuur van de uitlaatgassen tot het absolute minimum beperkt voor de hoogste efficiency.

Transmissies van de nieuwe generatie

De nieuwe generatie DAF trucks zijn standaard uitgerust met TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken voor een efficiënte, milieuvriendelijke aandrijflijn met uitstekende rijeigenschappen. Nieuw is dat bij het wegrijden automatisch de meest ideale versnelling wordt gekozen. ‘Voorspellende’ (predictive) functies zijn uitgebreid en als optie is urge-to-move leverbaar, waarbij het ‘kruipen’ van de truck uitstekend met het rempedaal te doseren valt.

Slimme brandstofregeling

Er zijn nieuwe functies voor slimme brandstofregeling toegevoegd, zoals Predictive Cruise Control van de derde generatie en nieuwe EcoRoll-functies die tot 93 km/u aan het einde van een afdaling mogelijk maken. Geoptimaliseerde EcoRoll voorkomt onnodig remmen en daaruit voortvloeiend energieverlies. Bovendien maakt Preview Downhill Speed Control, in combinatie met de verbeterde MX Engine Brake, een intarder overbodig, waardoor het totale voertuiggewicht wordt verlaagd en de efficiëntie toeneemt.

Zeer efficiënte achterassen

Voor een maximale efficiëntie van de aandrijflijn, worden achterassen met gereduceerde olieniveaus toegepast en met nieuwe lagers voor de pignons. Een nieuwe generatie remklauwen leidt tot minder wrijvingsverliezen en een lager gewicht.

De nieuwe standaard voor koelsystemen

De nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+ trucks profiteren van de best mogelijke passieve koeling. Nieuwe luchtstroomgeleiders in de grille en de aan de cabine gemonteerde inkapseling zorgen voor een uitstekende aerodynamica in de motorruimte. Hierdoor wordt elke kilogram lucht die door de grille binnenkomt optimaal benut en wordt de ventilator zo weinig mogelijk ingeschakeld.

Opbouwvriendelijk

De nieuwe XF, XG and XG⁺ zijn erg opbouwvriendelijk door uitgebreide bedrading die is voorbereid voor snelle en eenvoudige installatie van alle gangbare opbouwen en componenten zoals laadkleppen.

Een breed scala aan elektrische en elektronische functies is beschikbaar voor bijvoorbeeld het inschakelen van de PTO, het instellen van de luchtvering en de bediening van de opbouw.

Bovendien zijn de nieuwe XF, XG en XG⁺ verkrijgbaar met een uitgebreide reeks krachtige motor-, versnellingsbak- en vliegwiel-PTO’s, wat bijdraagt ​​aan de toonaangevende efficiëntie van de nieuwe generatie DAF.

Service van de toekomst

Met de introductie van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ start DAF een nieuw tijdperk op het gebied van service en van onderhoud & reparatie.

  • Updates voor onder andere motor, centrale voertuigcomputer en DAF Connect kunnen op afstand worden gedaan;
  • Service-intervallen bedragen standaard maar liefst 125.000 kilometer;
  • Voor inzet op de lange afstand is zelfs een verlengde service-interval tot 200.000 kilometer beschikbaar, waardoor service-intervallen tot een jaar mogelijk zijn, een unicum in de industrie;
  • DAF MultiSupport biedt paneuropese reparatie- en onderhoudscontracten aan voor maximale efficiency en voertuigbeschikbaarheid.
Veiligheid van de toekomst

Grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand helpen allemaal om een nieuwe norm te stellen voor direct zicht zonder spiegel of camera. En met een robuuste cabineconstructie, optimale ergonomie en slimme functies om het rijden veiliger te maken, zijn onze nieuwe generatie DAF trucks toonaangevend op het gebied van veiligheid.

Meer info
Bestuurderscomfort

Van de aandrijflijn tot de ophanging en van het cabine-interieur tot de stoelen en bedden, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om superieur chauffeurscomfort te bieden.
Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met de beste omgeving om te rijden, te ontspannen en te slapen.

Meer info