Skip to main content

DAF introduceert de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺

De nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort

Start the Future in distributie

 

Ontdek de nieuwe generatie DAF XD

Groot, groter, grootst

De Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG+ zijn ontwikkeld voor de lange afstand. Gebruikmakend van de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten kon naast een zeer aerodynamisch ontwerp ook het summum in interieurruimte gecreëerd worden.

XF

De nieuwe norm

Cabinelengte: 2.360 mm
Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
Cabinevolume: 9,73 m³

XG

Een klasse apart

Cabinelengte: 2.690 mm
Stahoogte: 2.025 – 2.075 mm
Cabinevolume: 11,85 m³

XG⁺

Het nieuwe vlaggenschip

Cabinelengte: 2.690 mm
Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
Cabinevolume: 12,50 m³

LED Skylights
Optimale aerodynamica
Luchtinlaat
Stalen bumper
Stijlvolle grille
LED koplampen

Ontwikkelingscriteria

De Nieuwe Generatie DAF trucks zijn ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen als uitgangspunt. Wie de doelstellingen van de Europese Commissie met de nieuwe regelgeving samengevat ziet, heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om te voorspellen op welke vlakken de Nieuwe Generatie DAF trucks zich onderscheidt: voertuigefficiency, veiligheid en chauffeurscomfort zijn van een nieuwe orde.

Efficiëntie van de toekomst

Toonaangevende aerodynamica. Nieuwe, zeer efficiënte aandrijflijnen. Verder verbeterde systemen die de chauffeur ondersteunen. Lage voertuiggewichten. Samen dragen deze verbeteringen bij aan een ongekende brandstofbesparing tot wel 10%.

Ontdek meer

Veiligheid van de toekomst

Grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand helpen allemaal om een nieuwe norm te stellen voor direct zicht zonder spiegel of camera. En met een robuuste cabineconstructie, optimale ergonomie en slimme functies om het rijden veiliger te maken, zijn onze nieuwe generatie DAF trucks toonaangevend op het gebied van veiligheid.

Ontdek meer

Comfort van de toekomst

Van de aandrijflijn tot de ophanging en van het cabine-interieur tot de stoelen en bedden, we hebben elke gelegenheid aangegrepen om superieur chauffeurscomfort te bieden. Het resultaat is het soepelste rijgedrag op de markt, in combinatie met de beste omgeving om te rijden, te ontspannen en te slapen.

Ontdek meer