Skip to main content

 

Nieuwe Generatie DAF voor de bouwsector voor het eerst te zien op de Belgische markt

Om zijn uitgebreide, op maat gemaakte product- en dienstenaanbod voor de bouwsector te laten zien, neemt DAF Trucks België voor de 8ste opeenvolgende keer deel aan de tweejaarlijkse Matexpo-beurs voor bouwmaterieel, die van 6 tot 10 september 2023 in het Belgische Kortrijk plaatsvindt. Op de DAF-stand  kan het publiek voor het eerst kennis maken met de in het voorjaar gelanceerde Nieuwe Generatie DAF voor de bouwsector.

DAF staat zoals traditioneel in Hal 5 met een 300 m2 grote stand en stelt er 3 voertuigen tentoon. Een DAF XD 450 FAW (8×4) bakwagen met Palfinger kraan en haakarm, een DAF 530 XG+ FTM (8×4) trekker voor uitzonderlijk vervoer en een DAF XFC 480 FT (4×2) trekker in Construction uitvoering. Daarnaast worden er nog een dozijn voertuigen met verschillende opbouwen op diverse andere standen en zichtlocaties tentoon gesteld .


Nieuwe Generatie DAF voor de bouwsector
Na de lancering van de langeafstandsmodellen DAF XF, XG en XG+ en het distributiemodel DAF XD, dewelke respectievelijk de “International Truck of the Year 2022” en de “International Truck of the Year 2023” award wonnen, werd het gamma dit voorjaar gecomplementeerd met de Nieuwe Generatie DAF bouwvoertuigen, een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. Hiertoe behoren de nieuwe XDC en XFC bouwvoertuigen die nu ook leverbaar zijn in 4×2 asconfiguraties. Voor de inzet die vraagt om de laagste schadegevoeligheid zonder off-roadcapaciteiten, introduceerde DAF de nieuwe Extra Robust uitvoering van de XD en XF.

“Ready to Go” programma voor bouwsector
Luc Serrien, Marketing Manager DAF Trucks België: “Met een marktaandeel van 24,7% in de eerste jaarhelft is DAF de duidelijke nummer 1 in trekkersegment in België, maar we hebben dankzij een geweldige nieuwe serie voertuigen óók in het bouwsegment voor elke vraag het beste aanbod.” Met hun robuuste ontwerp, het ongeëvenaarde gezichtsveld en doordachte veiligheidsvoorzieningen zijn deze voertuigen klaar voor elke uitdaging. Met DAF’s “Ready to Go” programma kan elke transporteur die op korte termijn behoefte heeft aan een inzet-specifieke bakwagen-met-opbouw, vertrouwen op een uitgebreid aanbod van vooraf geconfigureerde en al volledig door Belgische vertrouwde partners opgebouwde voertuigen. “Het goede nieuws is dat op Matexpo verschillende “Ready to go” trucks tentoon worden gesteld, welke via erkende DAF concessiehouders aan scherpe condities nagenoeg direct leverbaar zijn”

Speciale DAF services voor het bouw segment

Met op de bouwsector toegespitste services zorgt DAF voor het best mogelijke zakelijke aanbod. Die services omvatten specifieke DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, met ‘Uptime-pakketten’ die de inzetbaarheid garanderen en op financieringen op maat via PACCAR Financial.

Maggy

Author Maggy

More posts by Maggy