Skip to main content

De sleutels van de DAF LF Electric werden door Harald Seidel (president-directeur van DAF Trucks) overhandigd aan Emilie Gordenker (Algemeen Directeur van het Van Gogh Museum). De emissievrije truck zal worden ingezet om door Nederland te rijden om de speciale Van Gogh Museum Editions af te leveren bij de winnaars en voor andere promotionele doeleinden.

DAF heeft een LF Electric distributietruck geschonken aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, dat zijn 50e verjaardag viert. De elektrische DAF LF wordt ingezet om promotiematerialen van het Van Gogh Museum bij onder meer scholen en verenigingen in heel Nederland af te leveren.

Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld en werd op 2 juni 1973 officieel geopend. Het museum viert zijn 50-jarig bestaan met een reeks speciale tentoonstellingen en feestelijke activiteiten.

“Vincents schilderijen geven kleur aan ons leven”, zegt Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum. “Zijn kunst en manier van leven zijn een voorbeeld voor velen. Ook vandaag de dag zijn er nog altijd Vincents onder ons: mensen die anderen in hun omgeving inspireren met hun talent en bevlogenheid. Of mensen die anderen door dik en dun steunen. Er zijn veel mooie nominaties ingestuurd en de jury heeft inmiddels vijftig winnaars geselecteerd. De gelukkigen ontvangen een Van Gogh Museum Edition, een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh-reproductie.”

DAF LF Electric
Het Van Gogh Museum zet de DAF LF Electric truck in voor de distributie van de speciale Van Gogh Museum Editions – hoogwaardige driedimensionale reproducties van meesterwerken van Vincent van Gogh – en andere promotionele activiteiten. De kleurstelling op de laadbak toont een deel van het wereldberoemde schilderij van Van Gogh; de Zonnebloemen. Om de winnaars de perfecte omgeving te bieden om hun Van Gogh Museum Edition in ontvangst te nemen, is het interieur van de opbouw prachtig afgewerkt.

“We zijn trots op de samenwerking met het Van Gogh Museum”
“DAF loopt voorop in duurzame oplossingen voor wegtransport”, stelt Harald Seidel, president-directeur van DAF Trucks. “Wij bieden onze klanten een volledig programma state-of-the-art elektrische voertuigen en ondersteunen hen met de beste adviezen en diensten, waaronder PACCAR laadstations en chauffeurstrainingen op maat. DAF stelt zijn klanten in staat om emissievrije transportoplossingen te gebruiken in veel verschillende toepassingen, waaronder regionaal transport, lokale distributie en afvalinzameling.

 

DAF Trucks N.V. – een dochteronderneming van PACCAR Inc, een wereldwijd technologiebedrijf dat lichte, middelzware en zware trucks ontwikkelt en produceert. DAF levert een compleet programma trekkers en bakwagens met altijd het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. DAF is bovendien toonaangevend op het gebied van services met onder meer MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelenvoorziening door PACCAR Parts.

 

Eindhoven, 1 juni 2023

Maggy

Author Maggy

More posts by Maggy