Skip to main content

DAF XF FT en FA voor Traffix

Rijschool Traffix zet een nieuwe stap in de vergroening van de huidige voertuigenvloot met de aankoop van twee gloednieuwe DAF-vrachtwagens via DAF concessiehouder Aerts Trucks.

Er werd een investering gedaan in zowel een bakwagen als een trekker met XF-cabine uitvoering. Twee identieke vrachtwagens op de campus in Meise bieden een belangrijk voordeel: kandidaten die na het behalen van het rijbewijs C, meteen ook de opleiding CE aanvatten, ervaren een minimale aanpassingsperiode.
”Leerlingen kunnen zich zo volop focussen op de nieuwe aspecten van het rijden met een vrachtwagen met oplegger. ” benadrukt Olivier Uyttenhove van Rijschool Traffix

Naast de keuze voor DAF is Rijschool Traffix ook blij met de samenwerking met Aerts Trucks. “We kozen bewust voor een lokale partner die ons de service en ondersteuning kan bieden die we nodig hebben,” aldus Uyttenhove. “Zo kunnen we onze leerlingen een kwalitatieve opleiding aanbieden, met de zekerheid dat onze voertuigen altijd in topconditie zijn.”

”En dankzij de samenwerking met de invoerder DAF Trucks België werd de transformatie van standaard voertuig naar opleidingsvoertuig met onder andere, conform de wetgeving, extra zitplaatsen gerealiseerd.”

Naast de reguliere rijopleidingen zullen de nieuwe voertuigen ook worden ingezet voor de nascholing vakbekwaamheid die via Transport Academy wordt aangeboden.
“Met deze voertuigen kunnen we ook de DAF EcoDrive trainingen verzorgen,” vult Uyttenhove aan. “Deze trainingen leren chauffeurs hoe ze zuiniger kunnen rijden, wat een positieve impact heeft op zowel het milieu als de portemonnee van hun werkgever.”

“De nieuwste veiligheidssystemen, zoals camera’s in plaats van achteruitkijkspiegels, waarschuwingssystemen voor bewaking van de blindehoek en rijstrookbewaking, werden geïntegreerd,” licht Uyttenhove toe.
“Zo leren onze leerlingen de laatste nieuwe voertuigtechnologieën meteen ook toepassen in het verkeer.”

De investering in de nieuwe DAF-vloot is voor Rijschool Traffix meer dan een materiële upgrade. Het is een bevestiging van hun ambitie om een referentie te blijven voor kwaliteitsvolle rijopleidingen in de transportsector.

De heer Bert Aerts, zaakvoerder Aerts Trucks overhandigt de sleutel aan de heer Olivier Uyttenhove, bestuurder Rijschool Traffix

Maggy

Author Maggy

More posts by Maggy