Skip to main content

Extra wielbases en cabinevarianten voor DAF XD met PX-7 motor

Speciaal ontworpen voor transport van grote volumes en lichte goederen

Om de DAF XD perfect af te stemmen op de individuele inzetten en wensen van ondernemers, is de XD met 6,7-liter PACCAR PX-7-aandrijflijn nu ook leverbaar met wielbases tot 6,9 meter en een volledig aanbod cabines, waaronder de Sleeper Cab en Sleeper High Cab. De ‘International Truck of the Year 2023’ met PX-7 motor is leverbaar als 4×2-bakwagen.

DAF voegt extra cabinevarianten en extra lange wielbases toe aan de serie Nieuwe Generatie DAF XD – de International Truck of the Year 2023 – met zuinige PACCAR PX-7-motor.

Dankzij zijn toonaangevende actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, ongeëvenaard direct en indirect zicht en uitstekende chauffeurscomfort, is de DAF XD met zuinige PACCAR MX-11-aandrijflijn (220 kW/300 pk tot 330 kW/450 pk) de ultieme 19-tons-plus distributietruck. Voor toepassingen tot 19 ton is er de XD beschikbaar met de efficiënte 6,7-liter PACCAR PX-7-aandrijflijn. Deze is nog eens 600 kg lichter en levert 167 kW/230 pk tot 227 kW/310 pk.

Ruime en comfortabele cabines
Naast de reeds leverbare ruime Day Cab heeft DAF nu de Sleeper Cab en Sleeper High Cab aan het programma van de XD PX-7 toegevoegd. Beide cabines bieden de chauffeur nog meer rijcomfort en leefruimte en maken meerdaagse distributieritten mogelijk. Het 70 centimeter brede bed is voorzien van het ultracomfortabele, dikke matras van de DAF XF.

Uitstekende chauffeurspositie
Alle XD-cabines bieden een geweldige toegankelijkheid en ongekende verstelmogelijkheden van stoel en stuur. Dat garandeert de beste chauffeurspositie in het segment. De rijeigenschappen en het rijgedrag profiteren van een uitgekiend ontworpen voorzijde van het chassis, cabine-ophanging en ophanging van de achteras.

Extra lange wielbases
De nieuwe, extra lange wielbases dragen verder bij aan het chauffeurscomfort. Met lengtes tot 6,9 meter zijn ze bij uitstek geschikt voor de distributie van (al dan niet geconditioneerde) volumineuze maar relatief lichte goederen naar supermarkten en winkels.

 

Maggy

Author Maggy

More posts by Maggy