Skip to main content

2de cyclus verplichte nascholing vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs

 

Garage Aerts BVBA/ Dendermonde Truck en Trailer Services BVBA heeft de voorbije jaren opleidingen aangeboden voor het behalen van de vakbekwaamheid voor chauffeurs.

 

We wensen u te informeren dat na het behalen van de nieuwe code 95 in september 2016 de opleidingscyclus opnieuw van start gegaan is – 35 uur opleiding voor de einddatum van de nieuwe code 95 op het rijbewijs (september 2021)

Wij raden u aan deze opleidingen te spreiden over de beschikbare jaren om pedagogische redenen, maar ook om maximaal te besparen door gebruik te maken van de voorziene subsidies zoals KMO-portefeuille (tot 40% van uw opleidingskost) en uw sectorfonds.

Wat is er veranderd  voor deze 2de cyclus ?

  • Men moet minstens 5 modules van 7 uren volgen de vijf volgende jaren
  • De bestuurder kan altijd de modules kiezen die het best overeenkomen met zijn noden MAAR
  • De continue opleiding van 35 uren zal minstens een module van 7 uren moeten bevatten die gaat over de 3 volgende thema’s (inhoud van de thema’s vinden jullie onderaan deze mail)
    • Groep 1 : aanscherping van het rationeel rijgedrag, gericht op de veiligheidsregels
    • Groep 2 : toepassing van de reglementen
    • Groep 3 : gezondheid, verkeersveiligheid en milieuveiligheid, service, logistiek

 

Voor onderstaande module hebben wij een nieuwe samenwerking op punt gezet met VVV (Vereniging Voor Verkeersveiligheid).  Zij beschikken over een team ervaren instructeurs en bieden een brede waaier van modules aan.

 

Zodra je van ons een definitieve bevestiging ontvangt van inschrijving, moeten jullie de lijst ook doorsturen naar de KMO portefeuille om in aanmerking te komen voor een tussenkomst. (Indien je hierover meer info wenst, kan ik die op aanvraag bezorgen !)

Je kan ook altijd bekijken met het sectorfonds (via vakbondsorganisatie en sectorfonds)

En er is ook het sociaal fonds voor transport en logistiek die tussenkomsten voorzien in de opleidingskosten via een opleidingsbudget (www.sftl.be/site/nl/home/15-in-de-kijker-132-permanente-vorming-2#opleidingen)

 

Het erkenningsnummer van VVV is :

 

Erkenning KMO-Portefeuille
Maatschappelijke naam vzw Vereniging Voor Verkeersveiligheid
Erkenningsnummer DV.O101420
Erkenningsperiode Van 17/10/2014 tot 18/10/2019

 

 

 

 

Opgelet : Tijdens de opleidingen worden door het ministerie steekproeven uitgevoerd op aanwezigheid.  Er kunnen geen accreditaties toegekend worden voor de chauffeurs die niet aanwezig zijn tijdens de opleiding.

 

Prijs van de gewone modules (met uitzondering van Eco-drive – zie iets lager) : 210 euro per persoon / per module. Facturatie zal rechtstreeks door VVV uitgevoerd worden naar jullie toe in het kader van eventuele gedeeltelijke recuperatie van deze kosten via de KMO portefeuille.

 

Timing : Start om 8 u stipt – einde voorzien tegen 16u00. Er is een pauze voorzien op de middag met broodjes.

 

Alle opleidingen gaan door op ons adres in Bornem, RIJKSWEG 64 (OPGELET DUS : nieuw adres !!)

 

Indien je de ochtend van de opleiding zelf verhinderd zou zijn, gelieve dan even te bellen op 03/889 39 68.

 

Gezien de groepen beperkt in aantal zijn in functie van de betreffende module reserveren wij de inschrijvingen voor wie zich eerst aanmeldt met een volledig ingevuld document per deelnemer.

BIJ INTERESSE VOOR DEZE MODULE, GRAAG EEN SEINTJE DAN STUUR IK DIT DOCUMENT PER KERENDE MAIL NAAR JULLIE OP !

Aerts Trucks

Author Aerts Trucks

More posts by Aerts Trucks