Skip to main content

Compleet dienstenpakket en sterke prestaties vormen uitgesproken troeven

Het team van Aerts viert feest en is trots op het behalen van de Gold Award 2023   

Bornem, 14 februari 2023 – DAF concessiehouder Aerts Trucks met vestigingen in Bornem, Mechelen en Dendermonde ontving onlangs een Gold Award van DAF. DAF beloont met deze Awards jaarlijks de sterk presterende concessiehouders uit zijn 28 landen tellende Europese dealerorganisatie. Aerts Trucks sleepte in 2021 de Silver Award in de wacht en in 2021 én 2022 eveneens uitgeroepen tot Best Dealer of the Year binnen de cluster DAF North West (Benelux en Scandinavië).

 DAF evalueert jaarlijks zijn dealers en beloont daarbij de best presterende ondernemers telkens in de eerste maand van het nieuwe jaar. Deze prijsuitreiking vormt voor Aerts Trucks stilaan een vaste afspraak, want het familiebedrijf behoort de laatste jaren steevast tot de laureaten.

Moderne vestiging en meer…

De opeenvolgende bekroningen zijn overigens geen toeval, want Aerts Trucks investeerde kort daarvoor te Bornem in een state of the art modern dealership dat eigenlijk model staat voor de truckdealer van vandaag en de toekomst. De nieuwe faciliteiten met unieke showroom zette immers van bij de opening in 2018 nieuwe normen in de verkoop van vrachtwagens en bestelwagens. Toch is er veel meer nodig dan alleen maar een moderne showroom en werkplaats om te excelleren bij de DAF Awards.

Klantenrelaties als succesformule

Het komt er bij de DAF Awards immers op aan om als dealer sterk te presteren op het vlak van Salesmarktaandeel, Part Sales en het verbeteren van de dienstverlening naar de klanten toe. Vooral het feit dat Aerts Trucks in het toch moeilijke 2022 ruimschoots de door DAF gestelde doelstellingen in alle disciplines overtrof, kon de jury van het merk overtuigen. Bovendien onderhoudt Aerts Truck sterke relaties met de Karel De Grote Hogeschool, Thomas More en Vives om via hen monteurs en junior accountmanagers aan te trekken, die bij hen stage hebben gelopen. “Wij zijn ook in de afgelopen jaren, die door Covid-19, de leveringsproblemen en de stijgende energieprijzen zeker niet eenvoudig waren, toch voortdurend blijven werken aan onze klantenrelaties. Niet alleen op het vlak van prospectie, maar ook op het gebied van de service die wij hen aanbieden”, vertelt Bert Aerts.

Totaalaanbod

Aerts Trucks breidde in de afgelopen jaren zijn al complete aanbod verder uit. Het doet dat trouwens vanuit verschillende invalshoeken. Allereerst is er het al zeer ruime aanbod dat binnen de DAF-schoot aanwezig is om klanten op hun wenken te bedienen, met naast het ruime truckgamma ook nog de diensten van PACCAR Financial en DAF MultiSupport. Aerts Trucks doet daar zelf nog een schepje bovenop door het grote grondgebied dat het dealerbedrijf bestrijkt vanuit Bornem, Mechelen en Dendermonde en uiteraard ook door de servicegerichtheid waarmee het bedrijf van boven tot onder doordrongen is. Het klanten naar de zin maken, zodat zij zich volledig op hun kerntaken kunnen toeleggen, is immers één van de credo’s van Aerts Trucks. Een voornemen dat ze onder meer hard maken door naast de vrachtwagens van DAF ook bestelwagens van Fiat Professional aan te bieden, zodat ze zowel de kleinste als de hele grote transportnoden kunnen invullen.

Strategie die werkt

Dat deze aanpak werkt, bewijzen de resultaten die Aerts Trucks het afgelopen jaar liet optekenen, want Aerts Trucks ontpopte zich in zijn regio tot de absolute marktleider inzake lichte en zware bakwagens en trekkers. Bovendien is Aerts Trucks de eerste Belgische dealer die voldoet aan de nieuwe standaarden die DAF zijn dealers oplegt. “Een resultaat dat enkel maar mogelijk was dankzij de inzet van al onze medewerkers, want het zijn zij die dagelijks klaarstaan om onze servicebeloften waar te maken. Tot slot verdienen ook onze klanten een woordje van welgemeend lof. Het is immers enkel dankzij hun blijvend vertrouwen dat wij dit soort onderscheidingen in de wacht kunnen slepen”, aldus Bert Aerts. Bij Aerts Trucks komt de klant duidelijk op de eerste plaats!

Aerts Trucks is al meer dan 35 jaar concessiehouder voor DAF Trucks in de regio Klein-Brabant en de Rupelstreek. In 1993 werd het actieterrein van Aerts Trucks nog uitgebreid met de streek rond Mechelen en in 1998 volgende de regio Lier, Sint-Katelijne Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Putte, Rijmenam en Bonheiden. Later werd ook de regio rond Dendermonde toegevoegd. Het bedrijf, dat in 1976 door Hendrik Aerts werd opgericht, is vandaag uitgegroeid tot een entiteit met drie vestigingen in Bornem, Mechelen en Dendermonde. Dankzij een weloverwogen investeringsbeleid zijn alle vestigingen zowel qua gebouw als qua infrastructuur en inrichting up-to-date, met als absolute parel aan de kroon de nieuwe garage met showroom langs de N16 in thuishaven Bornem. Aerts Trucks biedt naast het volledige DAF-gamma en een ruim assortiment Used Trucks eveneens het volledige gamma van Fiat Professional aan. Daarnaast vertegenwoordigt Aerts Trucks het complete gamma DAF-onderdelen en –accessoires, dat nog wordt uitgebreid met een volledig programma traileronderdelen. Dit laatste sluit overigens naadloos aan bij de trailerservice die de drie garages van Aerts bieden.

Meer info op: www.aertstrucks.be

DAF Trucks N.V. – een dochteronderneming van PACCAR Inc, een wereldwijd technologiebedrijf dat lichte, middelzware en zware trucks ontwikkelt en produceert. DAF levert een compleet programma trekkers en bakwagens met altijd het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Assen en cabines worden geproduceerd in de ultramoderne DAF-fabrieken in Westerlo, België. DAF is toonaangevend op het gebied van services met onder meer MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelenvoorziening door PACCAR Parts.

Temse, 15 februari 2023

Maggy

Author Maggy

More posts by Maggy