Skip to main content

Topscores voor service en prestaties

Wagenpark Van Dievel Transport kleurt helemaal DAF

Onlangs overhandigde Bert Aerts, Dealer Principal van Aerts Trucks nv, in bijzijn van Bart Bosmans, algemeen directeur van DAF Trucks België, de sleutels van de twee nieuwe DAF XF450-trekkers aan managing director Louis De Wael van het Mechelse vervoerbedrijf Van Dievel Transport. De volgende maanden zullen de acht andere trekkers geleverd worden. De nieuwe trucks worden gedeeltelijk ingezet als vervanging van oudere voertuigen, maar ook om de groeiende activiteiten van de firma op te vangen.

“Hiermee wordt ons wagenpark vrijwel uitsluitend DAF”, aldus Louis De Wael. “We hebben de verschillende merken op allerlei punten tegen elkaar afgewogen en DAF scoort op alle vlakken het beste. Vooral de service en de prestaties van het voertuig waren van doorslaggevend belang. Wij beschikken immers op 300 meter over de beste garage van België, waar wij kunnen rekenen op een 24/7 optimale dienstverlening. Daarnaast zorgt het onderhoudscontract ervoor dat wij onze uitgaven en onze risico’s kunnen beheersen.”

Van Dievel Transport biedt een gediversifieerd palet aan vervoerdiensten aan, gaande van FTL-diensten binnen een straal van 500 kilometer rond Brussel, over containertransport, B2B-distributie, tot oplossingen met bijzondere kwalificaties, zoals geneesmiddelenvervoer volgens IATA-normen. Het leverde het bedrijf achtereenvolgens de award op van Transporteur van het Jaar (2009), Super Transporteur van het Jaar (2012) en HR Project van het Jaar (2017).

Chauffeur van de toekomst: vrachtwagenpiloot

“Binnen onze Van Dievel Transportacademy leiden wij onze chauffeurs op tot echte professionals die alle moderne technologieën van het voertuig optimaal kunnen benutten”, onderstreept De Wael. “De chauffeurs van de toekomst zijn vrachtwagenpiloten die zeer goed onderlegd en getraind worden om de voordelen van deze DAF-trekkers te maximaliseren. Samen met de technologische hoogstandjes van deze voertuigen zorgen onze chauffeurs voor een optimale veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.”

De New XF’s die binnenkort in de kleuren van Van Dievel Transport zullen rijden, behaalden de meest prestigieuze prijs uit de vrachtwagenindustrie: ‘International Truck of the Year 2018’, voornamelijk omwille van hun lager brandstofverbruik en CO2-vermindering (7 %), hun extra laadvermogen (100 kg) en hun maximale beschikbaarheid (onderhoudsintervallen tot 200.000 km).

Aerts Trucks

Author Aerts Trucks

More posts by Aerts Trucks